• شهریور ۲۳, ۱۴۰۳
  • info@4safir.com
  • 02632710780
  • نظریه جدید درباره خالق بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو همکار پابلو اسکوبار بوده است!

    نظریه جدید درباره خالق بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو همکار پابلو اسکوبار بوده است!

    با یاسوتاکا ناکاموتو (Yasutaka Nakamoto) آشنا شوید؛ همکار قاچاقچی افسانه‌ای مواد مخدر، پابلو اسکوبار، برادر دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto) و احتمالا خالق واقعی بیت کوین.

    نظریه‌ جدید در مورد هویت خالق ناشناس بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو، از سوی منبعی مطرح شده که فکرش را هم نمی‌کنید. با استفاده از مقاله‌ای از وب‌سایت کوین تلگراف، وارد خانواده اسکوبار و داستانشان در مورد یاسوتاکا ناکاموتو خواهیم شد.

    ماجرا از این قرار است: یاسوتاکا ناکاموتو یک مهندس تراز اول برای هواپیمایی پسیفیک وست (Pacific West) بود و علاوه‌براین، یکی از اعضای باند قاچاق پابلو اسکوبار، سلطان مواد مخدر، به شمار می‌رفت و مواد مخدر را از آمریکای جنوبی به ایالات متحده قاچاق می‌کرد. در سال ۱۹۹۲، کارفرمای سابق یاسوتاکا تلاشی نافرجام برای کشتن او داشت، اما یاسوتاکا توانست از این سوءقصد جان سالم به در ببرد. بااین‌حال، بعد از این اتفاق او به‌طور کامل ناپدید شد. یاسوتاکا ناکاموتو، سال‌ها بعد دوباره وارد صحنه شد تا بیت کوین را خلق و راه‌اندازی کند. همچنین، او ظاهرا برادر دورین ساتوشی ناکاموتو است.

    حداقل این داستانی است که توسط اولوف گوستافسون (Olof Gustaffson) مطرح شد. گوستافسون مدیرعامل شرکت اسکوبار، شرکت هلدینگ چندملیتی مرتبط با سلطان کلمبیایی قاچاق مواد مخدر، پابلو اسکوبار است. او یک کارآفرین ۲۷ ساله سوئدی است که کسب‌وکار خود را در ۱۳ سالگی راه‌اندازی کرد. گوستافسون در ۲۱ سالگی مدیرعامل شرکت خوشه‌ای و چندملیتی اسکوبار، واقع در شهر مدلینِ (Medellín) کلمبیا شد.

    چرا اکنون این داستان را می‌شنویم؟

    گوستافسون که معاون و شریک برادر پابلو، روبرت اسکوبار است، اخیرا طی تماسی تلفنی این روایت عجیب و غریب را از اتفاقات در میان گذاشته است. گوستافسون می‌گوید که این کار را برای ساکت کردن هیاهوی ایجاد شده توسط کریگ رایت که خود را ساتوشی ناکاموتوی واقعی می‌نامد، انجام می‌دهد.

    نظریه جدید درباره خالق بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو همکار پابلو اسکوبار بوده است!
    اولوف گوستافسون، مدیرعامل شرکت اسکوبار.

    براساس ادعای گوستافسون، موقعیت یاسوتاکا، به عنوان سرمهندس هواپیمایی پسیفیک وست، او را به یک نفوذی ایده‌آل برای عملیات قاچاق مواد مخدر توسط پابلو اسکوبار تبدیل کرده بود. اسکوبار پیش از این نیز از طریق همین هواپیمایی و با کمک خلبان پروازهای باری، بری سیل (Barry Seal)، مواد مخدر جابه‌جا کرده بود. تام کروز در فیلم «ساخت آمریکا» (American Made) نقش بری سیل را بازی می‌کند. به گفته گوستافسون، در آن زمان یاسوتاکا نیز به‌لطف دسترسی و قدرت نامحدودی که در این هواپیمایی داشت، می‌توانست ادامه‌دهنده این مسیر باشد.

    در ادامه، گوستافسون ادعا کرد که یاسوتاکا به‌خاطر تجربه‌اش در کار با ریزپردازنده‌ها و نیمه‌رساناها، دانش فنی اولیه‌ای کسب کرده بود که بعدها آن را به‌منظور ایجاد اولین ارز دیجیتال به کار گرفت. طبق ادعای گوستافسون، یاسوتاکا برای کار کردن در خدمت پابلو اسکوبار به اندازه کافی بی‌پروا بود؛ اما درعین‌حال، به قدری سرسخت و خودسر بود که هرگز به هیچ سازمان و باندی وفادار نماند.

    مشخصات عمومی یاسوتاکا

    تنها یک ردپای آنلاین از یاسوتاکا ناکاموتو وجود دارد. گوستافسون به یک مقاله خبری اشاره کرد که در ۱ اکتبر ۱۹۹۲ (۹ مهر ۷۱) در نشریه لس آنجلس تایمز (Los Angeles Times) به چاپ رسیده بود و داستان کارمند شرکت هواپیماسازی هیوز، یاسوتاکا ای. ناکاموتو (Yasutaka A. Nakamoto)، را تعریف می‌کرد. در این داستان، ذکر شده بود که یاسوتاکا ناکاموتو بعد از یافتن یک بمب لوله‌ای در خودروی خود که در محل کارش پارک شده بود، بدون کوچک‌ترین خراشی جان سالم به در برد. در این مقاله آمده است:

    به گفته گروهبان اندی گونیس (Andy Gonis)، یاسوتاکا ناکاموتوی ۳۹ ساله که کارمند شرکت هیوز است، به‌خاطر پایین‌ بودن شیشه ماشین ابتدا فکر می‌کرد از ماشینش دزدی شده، اما زیر صندلی خود دستگاه بمب لوله‌ای پیدا کرد.

    به‌علت سیاست‌های معمول پلیس، جزئیات بیشتری در خصوص بمب ارائه نشد. آن‌ها همچنین در مورد اینکه چرا یک مهندس شرکت هواپیماسازی باید هدف بمب‌گذاری در خودرو قرار بگیرد، اظهارنظر خاصی نکردند.

    به گفته گوستافسون، این سوءقصد پایانی بر دوران همکاری ناکاموتو و اسکوبار در خصوص قاچاق مواد مخدر بود. همچنین، بعد از این واقعه یاسوتاکا ناکاموتو ناپدید شد و هیچ خبری از او شنیده نشد.

    شرکت چندشاخه‌ای اسکوبار که دستی در بیت کوین دارد

    شرکت اسکوبار پیش از این نیز وارد دنیای این ارز دیجیتال شده بود. در سال ۲۰۱۸، روبرتو اسکوبار (Roberto Escobar)، «دایت بیت کوین» (Diet Bitcoin) را به‌عنوان فورکی از بلاک چین بیت کوین راه‌اندازی کرد که در نهایت و در سال ۲۰۱۹، به شبکه ERC-20 اتریوم انتقال داده شد. علاوه‌براین، این شرکت در تبلیغات تحریک‌آمیز و جنجالی نیز فوق‌العاده عمل می‌کند.

    در سال ۲۰۱۶، اسکوبار پویشی را در پلتفرم «GoFundMe» راه‌اندازی کرد که خواستار جمع‌آوری ۵۰ میلیون دلار برای احضار دونالد ترامپ به دادگاه شده بود. روبرتو اسکوبار ادعا کرد که اطلاعاتی کلیدی در مورد پرونده رابرت مولر (Robert Mueller) دارد. شرکت جمع‌آوری سرمایه GoFundMe، صفحه این پویش را به‌علت شفاف نبودن منابع مالی اختصا‌ص‌یافته حذف کرد. این پویش توانست بیش از ۱۰ میلیون دلار تا ۱۰ ساعت پیش از اتمام کمپین جمع‌آوری کند.

    در همان سال، اسکوبار پرونده‌ای قضایی علیه نتفلیکس به جریان انداخت و از این شرکت یک میلیارد دلار غرامت خواست؛ زیرا این شبکه نمایش نادرستی از شخصیت او در سریال نارکوس (Narcos) به تصویر کشیده بود. روبرتو اسکوبار همچنین خواستار دریافت حق ویرایش فصل‌های بعدی سریال شد.

    در سال‌های گذشته، روبروتو اسکوبار ادعا کرده بود که ساتوشی شخصا به او مراجعه کرده است تا از او در ساخت بیت کوین کمک بگیرد. علاوه‌براین، اسکوبار ادعا کرده بود که ساتوشی در واقع یک جاسوس در حوزه رمزنگاری برای سازمان سیا و دولت ایالات متحده است.

    اختلافات بر سر علامت تجاری بیت کوین

    در سال ۲۰۱۹، گزارشگری ادعا کرد که گوستافسون و اسکوبار مالکان قبلی علامت تجاری بیت کوین هستند که توسط اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده (USPTO) ثبت شده بود.

    در سال ۲۰۱۹، کریگ رایت که خود را ساتوشی ناکاموتو خوانده بود، با ادعای حق مالکیت در اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده نسبت به نام‌گذاری بیت کوین خبرساز شد. شرکت بریتانیایی گوستافسون، به نام کوین لیگل (Coin Legal)، پس از اینکه نتوانست طی بازه شش ماهه اختصاص‌یافته به ادعای رایت پاسخ دهد، حق نام تجاری بیت کوین را از دست داد.

    نظریه جدید درباره خالق بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو همکار پابلو اسکوبار بوده است!

    حال به نظر می‌رسد که ورق برگشته باشد. آخرین تغییرات ثبت‌شده در این مورد در وب‌سایت اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده نشان می‌دهد حق نام‌گذاری بیت کوین دوباره تحت کنترل شرکت کوین لیگال قرار گرفته است. آخرین تغییرات در ۱۴ آوریل ۲۰۲۰ (۲۶ فروردین ۹۹) انجام شده‌ است و یک فرایند بررسی نیز در همین لحظه در حال انجام است.

    مانند هر نظریه دیگری در مورد هویت ساتوشی که طی سال‌های اخیر مطرح شده است، داستان یاسوتاکا ناکاموتو نیز همچنان مدارک و شواهد و اعتبار کافی برای به اثبات ‌رسیدن ندارد. تنها فردی که می‌تواند این داستان در مورد خالق بیت کوین را به چالش بکشد یا تأیید کند، دورین ساتوشی ناکاموتو است که به ادعای گوستافسون، برادر یاسوتاکا است.

    بازگشت دورین ناکاموتو

    پس از اینکه گزارش‌گر نشریه نیوزویک (Newsweek) ادعاهایی در این مورد مطرح کرد که دورین ناکاموتو همان «چهره پشت بیت کوین» است، این شخصیت مدت‌زمان کوتاهی در سال ۲۰۱۴ به ‌شدت در معرض گمانه‌زنی رسانه‌ها قرار گرفته بود. دورین ناکاموتو در نهایت هرگونه ارتباطی با بیت کوین را رد کرد. بااین‌حال، او ابتدا به گزارش‌گران گفته بود که «دیگر با بیت کوین ارتباط ندارد» و اینکه نمی‌تواند در مورد بیت کوین صحبت کند.

    نظریه جدید درباره خالق بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو همکار پابلو اسکوبار بوده است!
    دورین ناکاموتو

    گوستافسون به مشخصات ثبت‌شده و رسمی دورین اس. ناکاموتو (Dorian S. Nakamoto) در شرکت ثبت هویت وایت‌پیجز (Whitepages) اشاره کرد که با سن و منطقه محل سکونت دورین مطابقت دارد. در همین فهرست‌ها، نام شش نفر از اعضای خانواده او نیز درج شده است که یکی از آن‌ها یاسوتاکا ای. ناکاموتو است. طبق گفته گوستافسون، این همان ناکاموتویی است که همه به دنبالش هستند. گوستافسون گفت:

    ما مطمئن هستیم که میان‌نام او اکیکو (Akiko) است و اینکه او بعدا با نام اکیکو به زندگی خود ادامه داد. در این فهرست، یک مرد با نام اکیکو با آدرس دورین در کالیفرنیا ثبت شده است.

    این مسئله احتمالا با جستجوی دفترچه تلفن ایالات متحده که نام چهار هم‌خانواده دورین را برای یک اکیکو ناکاموتو نشان می‌دهد، تأیید می‌شود. فهرست وایت‌پیجز برای یاسوتاکا ای. ناکاموتو نیز نشان می‌دهد که او در همان آدرس دورین زندگی می‌کند.

    اما چنین فهرست‌هایی نمی‌توانند مدرکی قطعی باشند و ممکن است توسط شخص دیگری دست‌کاری شده باشند.

    تمجید پس از مرگ برای ایجاد بیت کوین

    گوستافسون ادعا می‌کند که دورین همه چیز را در مورد مشارکت یاسوتاکا در ایجاد بیت کوین می‌دانست و در پی ناپدید شدن یاسوتاکا پس از ماجرای بمب‌گذاری خودرو در محل کارش، خود دورین به کلمبیا سفر کرده بود تا در سال ۲۰۱۴ با روبروتو اسکوبار قرارداد کاری ببندد.

    اگر این نسخه از ساتوشی درست باشد، در واقع تنها پس از مرگش اعتبار و افتخار ایجاد بیت کوین نصیبش می‌شود. به ادعای گوستافسون، ایجاد بیت کوین یکی از آخرین اقدامات یاسوتاکا پیش از مرگش در اوایل دهه ۲۰۱۰ میلادی بود. در این میان، پس از سال‌ها آزار از سوی مقاله بی‌اعتبار نیوزویک، دورین ناکاموتو از تمام جامعه بیت کوین و علاقمندان به این ارز دیجیتال خواسته است تا او را تنها بگذارند.

    هنگامی که از گوستافسون پرسیده شد چرا اکنون با این اطلاعات پا پیش گذاشته است، او در پاسخ گفت:

    به عقیده روبرتو، فاش‌شدن حقیقت اهمیت دارد.