• اردیبهشت ۵, ۱۴۰۳
  • info@4safir.com
  • 02632710780
  • علت رشد نجومی قیمت چین لینک در سال ۲۰۲۰ چیست؟

    علت رشد نجومی قیمت چین لینک در سال ۲۰۲۰ چیست؟

    چین لینک (Chainlink) یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز است که برای بلاک چین‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) از دنیای واقعی اطلاعات کسب می‌کند تا کارآمدتر و مفیدتر عمل کنند. اخیراً، این ارز دیجیتال با رشدی چشمگیر در بین ۱۰ پروژه برتر از نظر ارزش بازار جای گرفته است. طی چند سال گذشته، ظهور چین‌ لینک یکی از موضوعات جالب و قابل‌توجه در فضای ارزهای دیجیتال بوده و در سال ۲۰۲۰ نیز همچنان به پیشرفت خارق‌العاده خود ادامه داده است. برای درک بهترِ علل خوش‌بینی اخیر سرمایه‌گذاران نسبت به چین لینک، با استفاده از مقاله‌ای که در سایت بلاکونومی منتشر شده، اتفاقات مهمی را بررسی می‌کنیم که این پروژه طی ماه‌های اخیر تجربه کرده است.

    رشد نجومی لینک

    لینک (LINK)، توکن بومی چین لینک، با قیمت ۴.۷۰ دلار ژوییه ۲۰۲۰ را آغاز کرد و در ۱۵ ژوییه (۲۵ تیر)، به رکورد تاریخی ۸.۶۶ دلار دست یافت. این توکن با اندکی افت ماه بعد (اوت) را در محدوده ۷.۸۰ دلار آغاز کرد و تا زمان نگارش این مقاله در ۱۰ اوت (۲۰ مرداد)، به رکورد خیره‌کننده جدیدی در ۱۳.۴۶ دلار رسیده است. به‌عبارت دیگر، توکن لینک طی ۴۰ روز گذشته بیش از ۱۸۶ درصد، طی یک سال گذشته بیش از ۴۷۲ درصد و در دو سال گذشته بیش از ۴,۶۰۰ درصد رشد داشته است.

    رکورد قیمتِ بیشتر ارزهای دیجیتال بازار، در ژانویه ۲۰۱۸ (دی ۹۶) اتفاق افتاده است، اما وقتی به نمودار قیمت چین لینک نگاهی می‌اندازیم، رشد این ارز دیجیتال آن‌قدر عجیب بوده است که ژانویه ۲۰۱۸ اصلاً به چشم نمی‌آید.

    نمودار قیمت چین لینک از ابتدای عرضه در صرافی

    از دیدگاه بلندمدت، برای ارائه دلیل رشد نجومی لینک می‌توان به نقش کلیدی شبکه چین لینک در آینده تمرکززدایی، تیم قدرتمند، شرکای بزرگ و طی‌کردن نقشه راه طبق زمان‌بندی اشاره کرد. اما از دیدگاه میان‌مدت چرا چین لینک طی دو ماه گذشته این چنین به اوج رسیده است؟

    یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار، افزایش بهای آلت کوین‌ها طی هفته‌های اخیر، به‌خصوص پروژه‌های فعال در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) بوده است.

    معامله‌گران علاقه‌مندی که به‌تازگی وارد این فضا می‌شوند، به‌دنبال سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های خوش‌آتیه هستند. به نظر می‌رسد وضعیت توکن لینک به‌عنوان بزرگ‌ترین توکن مبتنی بر اتریوم از نظر ارزش بازار، به علاوه‌ی پیشرفت‌های فنی و اجتماعی چین لینک در جوامع اتریوم و سایر پلتفرم‌های قراردادهای هوشمند، طی هفته‌های اخیر این کوین را به هدف اصلی برای سرمایه‌گذاران پرانرژی ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است.

    شکوفایی در قالب همکاری با پروژه‌های دیفای

    چین لینک با پروژه‌های کوچک، متوسط و بزرگ همکاری می‌کند، اما بخش زیادی از هیجانات تازه‌شکل‌گرفته پیرامون این شبکه اوراکل، وام‌دار نحوه عملکرد مؤثر این شبکه در رشد دیفای و اقتصاد ارزهای دیجیتال است.

    به‌عنوان مثال، چین لینک ارائه‌دهنده اوراکل به پروژه‌های نوظهور اما سودآور و برجسته صنعت دیفای، مانند سینتتیکس (Synthetix) و آوی (Aave)، بوده است. در رتبه‌بندی وب‌سایت آماری دیفای پالس (DeFi Pulse)، آوی مقام سوم و سینتتیکس مقام چهارم بزرگ‌ترین پروژه‌های دیفای از نظر ارزش کل قفل‌شده در پروژه (TVL) را از آنِ خود کرده‌اند.

    به‌عبارت دیگر، موفقیت این پروژه‌ها و سایر پروژه‌های مشابه، موفقیت چین لینک نیز هست. در واقع آنها مُهر تأییدی بر این فرضیه چین لینک هستند که بسیاری از پروژه‌ها مایل به راه‌اندازی اوراکل‌های خود نیستند و تقاضای واقعی و روزافزونی برای دریافت خدماتِ چین لینک در حوزه دیفای وجود دارد.

    همکاری چین لینک با BSN

    یکی از مهم‌ترین عناوین خبری چند روز گذشته در حوزه فناوری کشور چین، مربوط به راه‌اندازی شبکه دولتی خدمات مبتنی بر بلاک چین (BSN) بود. این شبکه قرار است در کشور چین به‌نوعی «اینترنت» بلاک چین‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز باشد.

    شبکه BSN که طی ماه جاری میلادی در دسترس عموم قرار می‌گیرد، از چند بلاک چین‌ عمومی، همچون اتریوم، تزوس و ایاس، پشتیبانی خواهد کرد. درحال‌حاضر چین لینک ارائه خدمات اوراکل برای این شبکه گسترده را بر عهده گرفته است.

    تیم BSN در ژوئن (تیرماه) اعلام کرد:

    این ادغام بسیار مهم [با چین لینک] به دولت‌ها و کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا با استفاده از اوراکل‌های چین لینک از طریق خدمات بین‌زنجیره‌ای IRITA، داده‌های معتبر جهان واقعی را در اپلیکیشن‌های BSN خود به کار بگیرند.

    همکاری‌های نوین و بی‌نظیر

    چین لینک از نظر قابلیت ایجاد همکاری‌های جدید در سرتاسر حوزه اقتصاد ارزهای دیجیتال همتا ندارد. ممکن است با پروژه‌های کوچک‌تر آشنا نباشید، اما چین لینک با برخی از جذاب‌ترین پروژه‌ها در اکوسیستم ارزهای دیجیتال نیز وارد همکاری شده است.

    سرویس نام‌گذاری اتریوم (ENS) به استانداردی برای نام‌گذاری آدرس‌ها در اکوسیستم اتریوم تبدیل شده است. در ژوییه ۲۰۲۰ (تیرماه)، پروژه سرویس نام‌گذاری اتریوم در یک همکاری فوق‌العاده و بی‌نظیر از فید مرجع قیمت اتر به دلارِ چِین لینک به‌عنوان اوراکل دلار خود استفاده کرد.

    علاوه‌براین، می‌توان به مورد ریفلکسر لبز (Reflexer Labs) نیز اشاره کرد. ریفلکسر لبز در حال ایجاد اوراق قرضه با وثیقه واکنشی (reflex bond) روی شبکه‌ای مبتنی بر اتریوم، موسوم به رای (RAI)، است. اوراق قرضه با وثیقه واکنشی، اوراق قرضه‌ با پشتوانه وثیقه‌ هستند که کمتر تحت‌تأثیر نوسانات وثیقه یا همان دارایی پشتوانه خود قرار می‌گیرند. شبکه RAI برای ساخت نوع جدیدی از وثیقه با ارزش بسیار پایدار در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) ایجاد شده است. ریفلکسر لبز نیز از فید قیمت اتر به دلارِ چِین لینک استفاده می‌کند. در مجموع، چین لینک از ابتدا با برخی از بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین پروژه‌های فضای دیفای همراه و همکار بوده است.

    کمک به پروژه‌های NFT

    درحال‌حاضر، دیفای مهم‌ترین بخش شبکه اتریوم است، اما اکوسیستم توکن‌های تعویض‌ناپذیر (NFT) نیز واقعاً حوزه امیدوارکننده‌ای است. در این بین، چین لینک به پروژه‌های مبتنی بر توکن‌های تعویض‌ناپذیر کمک شایانی می‌کند تا منعطف‌تر شوند.

    چین لینک این کار را از طریق راه‌حل «تابع تصادفی قابل‌تأیید» (VRF) انجام می‌دهد که در واقع، ابزاری برای تصادفی‌سازی واقعی به‌جای روش‌های شبه‌تصادفی‌سازی است. برای این منظور، چین لینک اخیراً با پروژه‌های NFT یا همان توکن‌های تعویض‌ناپذیر وارد همکاری می‌شود تا دسترسی به دارایی‌های واقعا تصادفی را برای آنها ممکن کند. پروژه‌های بسیاری در این زمینه با چین لینک همکاری می‌کنند؛ از جمله این پروژه‌ها می‌توان به تاینی‌باکسز (Tinyboxes)، کارگو (Cargo)، بولیونیکس (Bullionix)، پُلیِنت گیمز (Polyient Games)، کوریواینوست (CurioInvest)، وایلدکاردز (Wildcards)، فیس‌گلف (FaceGolf) و تکسِل (Texel) اشاره کرد.

    علاوه‌براین، تیم چین لینک به روشی برای ایجاد یک نمونه کاملا جدید از توکن‌های تعویض‌ناپذیر، به‌نام «توکن‌های تعویض‌ناپذیر پویا» (dynamic NFT)، دست یافته است. این فناوری قطعاً در آینده موردبررسی و کاوش بیشتر قرار خواهد گرفت. درحال‌حاضر، این روش در ابتدای راه است، اما می‌توان منتظر ایفای نقش مؤثر چین لینک در پیشرفت و سهولت دسترسی بسیاری از پروژه‌های NFT بود.

    افزایش امتیاز اعتباری در حوزه دیفای

    یکی دیگر از مزیت‌های چین لینک در ارائه امتیاز اعتباری به پروژه‌های دیفای مشخص می‌شود. ماه گذشته، چین لینک اعلام کرد که با شرکت فین‌اسکور (FinScore) وارد همکاری شده است تا به این شرکت در ایجاد سیستم جایگزینی برای امتیازدهی اعتباری کمک کند.

    در آن زمان، شرکت فین‌اسکور گفت:

    ادغام [با چین لینک] به وام‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با شاخص امتیاز حضور اجتماعی فین‌اسکور (FinScore Social Presence Score)، یکی از محصولات ضدکلاهبرداری ما، به داده‌های جهان واقعی دسترسی داشته باشند. امتیاز حضور اجتماعی فین‌اسکور اطلاعاتی مختصر در مورد هویت، موجودیت و اعتبار وام‌گیرنده ارائه می‌کند و به وام‌دهنده این امکان را می‌دهد تا تصمیم بهتری بگیرد. این شاخص همچنین به‌طور بالقوه از ملزومات وثیقه‌های اجباری یا نرخ بهره برای تبادل وام با پشتوانه ارزهای دیجیتال می‌کاهد. شاخص امتیاز حضور اجتماعی فین‌اسکور ویژگی قدرتمندی در مبارزه با کلاهبرداری است و به وام‌دهنده اجازه می‌دهد تا شناخت بهتری از وام‌گیرنده داشته باشد.

    تعیین گس (Gas)

    برای استفاده از بلاک چین اتریوم، فرد باید مبلغی اتر به‌نام گس (Gas)، برای انجام تراکنش‌ها بپردازد.

    اخیراً، گس به مسئله بسیار مهمی در جامعه اتریوم تبدیل شده است. گفتنی است چند هفته پیش، چین لینک فید مرجع قیمت فست گس/وِی (Fast Gas/Gwei) را عرضه کرد. وِی (Gwei) کوچک‌ترین واحد اتر و برابر با یک میلیاردم اتر است و اغلب برای بیان مبلغ گس به کار می‌رود.

    چین لینک در توضیحی برای ویژگی فست گس/وِی اظهار داشت:

    این فید مرجع مناسبی برای یافتن سریع قیمت گس در زمان انجام تراکنش است و به کاربران کمک می‌کند تا هزینه اضافی برای گس پرداخت نکنند.

    با توجه به اینکه بسیاری از پروژه‌های اتریوم احتیاج دارند در کمترین زمان میزان گس لازم را تعیین کنند، این ویژگی می‌تواند کاملاً جالب و کاربردی باشد.

    پذیرش عمومی

    چین لینک صرفاً مختص حرفه‌ای‌ها در حوزه اقتصاد ارزهای دیجیتال نیست. این پروژه توجه شرکت‌های مهم را نیز به خود جلب کرده است.

    به‌عنوان مثال، طی ماه جاری، تی‌ سیستم (T-Systems)، یکی از شرکت‌های تابعه دویچه تلکام (Deutsche Telekom)، شرکت بزرگ مخابرات آلمان، اعلام کرد که اجرای یکی از نودهای چین لینک را آغاز کرده است تا به یکی از ارائه‌دهندگان فید داده‌های غیرمتمرکز تبدیل شود.

    این شرکت توضیح داد:

    با ارائه داده‌های جهان واقعی به شبکه چین لینک، سرویس پیام چندرسانه‌ایِ (MMS) شرکت تی‌ سیستم در واقع وارد فعالیتی به نام «استخراج عمومی» (generalized mining) می‌شود که در آن سرویس فناوری اطلاعات (IT) به شبکه بلاک چین ارائه می‌کند و در ازای انجام صحیح و معتبر این فعالیت، دارایی‌های دیجیتال دریافت می‌کند. ازآنجاکه ارزش قابل‌توجهی در پروژه‌های دیفای قفل شده است، چنین سرویس‌های فناوری اطلاعاتی در کل اکوسیستم اتریوم نقشی اساسی ایفا می‌کند.

    جمع‌بندی

    چین لینک، یکی از هیجان‌انگیزترین پروژه‌های حال حاضر در حوزه اقتصاد ارزهای دیجیتال، از چندین جنبه مختلف به موفقیت‌هایی چشمگیر دست یافته است.

    با قطعیت نمی‌توان آینده این پروژه را مشخص کرد اما در اینکه اخیراً معامله‌گرها توکن لینک را یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری خود در نظر می‌گیرند و به آینده آن بسیار امیدوار هستند هیچ شکی نیست. اشتیاق سرمایه‌گذاران به این توکن، لینک را به یکی از قدرتمندترین ارزهای دیجیتال حال حاضر تبدیل کرده است.